Nå er Amalfi - sitronen i sesong. Sitronen dyrkes i de bratte skråningene i «terrasser», langs Amalfikysten i Italia. Sesongen er kort og varer som regel fra januar til mars. Tilgangen er også begrenset, så ser du denne sitronen i butikken, bør du teste.
Hva kjennetegner Amalfi - sitron?
Sitronen er stor, avlang og med tykt skall. Saftig og søtere enn vanlig sitron og er mer vitaminrik. Dette gjør den unik. Det benyttes ikke sprøytemidler i sitronterrassene. Produksjonen er veldig tradisjonelt. Alt gjøres på gamlemåten, mye fordi de tette terrassene er lite fremkommelige.
Vi bruker alltid Amalfi – sitron når sesongen er her og vil anbefale deg å teste ut disse store og avlange sitronene.
Perfekt klima
Amalfikysten er et perfekt sted for å dyrke sitroner. Et jevnt klima; nesten aldri kjøligere enn 12 grader og sjelden varmere enn 30. Rikt jordsmonn, sol i massevis og akkurat passe mengder regn og vind.
Vår leverandør
Vi får våre sitroner fra Costieragrumi de Riso som ble til av Alfonso ‘e Mariett i 1927. Slekt fulgte slekters gang, og i dag er det tredje generasjon ved barnebarna Carlo, Evaristo og Giovanni som står for driften.
Skrei og sitron
Skreien er også i sesong nå, så hva med å kombinere skrei og Amalfi - sitron til middag? Hvis du skal være litt ekstra fancy kan du også lage en blanding av ørretrogn, olivenolje, Amalfi – sitron, finkutte kjørvel og dill. Dander dette på toppen av fisken, saus blir unødvendig.
Hva med å lage en sitronterte?
Kilder
Comments