top of page

Hjemmelaget frokostblanding

Oppdatert: 9. mar.

Frokostblanding gir deg deilig og næringsrik start på dagen. Vi gir deg nå oppskriften på vår sprø luksus frokostblanding med masse nøtter og smak av appelsin, som passer perfekt i påsken.



Vår frokostblanding kan du blande med yoghurt, cottage cheese, bruke den som topping i smoothie bowls eller bake den inn i muffins eller energibarer (se oppskrift her).


Frokostblanding – med din egen vri

1,7kg frokostblanding som holder 4mnd ++


Du trenger:

1 pk 4-korn (675g)

150g smør

1 ts kanel

75g brunt sukker (kan byttes med 2 ss honning)

1 ss honning

Saften av en appelsin, 1 kopp espresso eller annen smak etter ønske

1 kg frø og nøtter usaltet (vi bruker lik mengde hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, gresskarkjerner og solsikkekjerner)

Evt. tørket frukt.


Slik gjør du:

Hell smør, kanel, brunt sukker, honning og saften av en appelsin (evt. annen smak) i en kjele. Få et raskt oppkok.



 

Legg bakepapir i bunn av to langpanner og sett ovnen på 170grader varmluft.

 

Bland sammen 4-korn, nøtter og frø i de to langpannene.


Fordel den varme smørblandingen likt over de to formene. Bland smørblandingen godt inn i korn og nøtter.



 

Sett inn i forvarmet ovn i 10 minutter. Rør deretter i blandingen og la stå 5 minutter til. Forsett med røring og sjekk hvert 5 min til korn og nøtter har fått en gyllen og jevn brunfarge.

 

Avkjøl.

 

Om ønskelig kan du tilsette tørket frukt i den avkjølte blandingen. Vi bruker ofte tranebær og aprikos.

 

Frokostblandingen holder 4mnd+ i luftet beholder.






102 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page