Frokostblanding gir deg deilig og næringsrik start på dagen. Vi gir deg nå oppskriften på vår sprø luksus frokostblanding med masse nøtter og smak av appelsin, som passer perfekt i påsken.
Vår frokostblanding kan du blande med yoghurt, cottage cheese, bruke den som topping i smoothie bowls eller bake den inn i muffins eller energibarer (se oppskrift her).
Frokostblanding – med din egen vri
1,7kg frokostblanding som holder 4mnd ++
Du trenger:
1 pk 4-korn (675g)
150g smør
1 ts kanel
75g brunt sukker (kan byttes med 2 ss honning)
1 ss honning
Saften av en appelsin, 1 kopp espresso eller annen smak etter ønske
1 kg frø og nøtter usaltet (vi bruker lik mengde hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, gresskarkjerner og solsikkekjerner)
Evt. tørket frukt.
Slik gjør du:
Hell smør, kanel, brunt sukker, honning og saften av en appelsin (evt. annen smak) i en kjele. Få et raskt oppkok.
Legg bakepapir i bunn av to langpanner og sett ovnen på 170grader varmluft.
Bland sammen 4-korn, nøtter og frø i de to langpannene.
Fordel den varme smørblandingen likt over de to formene. Bland smørblandingen godt inn i korn og nøtter.
Sett inn i forvarmet ovn i 10 minutter. Rør deretter i blandingen og la stå 5 minutter til. Forsett med røring og sjekk hvert 5 min til korn og nøtter har fått en gyllen og jevn brunfarge.
Avkjøl.
Om ønskelig kan du tilsette tørket frukt i den avkjølte blandingen. Vi bruker ofte tranebær og aprikos.
Frokostblandingen holder 4mnd+ i luftet beholder.
Comments