Kamskjellene er på sitt beste fra oktober til mars. I sommerhalvåret gyter de, og da har de litt mindre spenst og sødme. Om vinteren er de en av våre største delikatesser.
Så benytt den siste sesongmåned til et skikkelig kamskjell måltid. Vi gir deg tips og oppskrift!
Slik renser du kamskjell
Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Sett kniven mellom skallene, press og før kniven tett opp under den flate skjelldelen. Skjær løs muskelen fra skjellet.
Våre tips for kamskjell
Under har vi samlet noen av våre oppskrifter og tilberedningsmetoder for kamskjell. Fra klassisk pannestekt kamskjell med jordskokk til rå kamskjell som tartar eller chevice.
Pannestekt kamskjell
Jordskokkpuré
Server rå kamskjell - tips
Ceviche
Tartar
Skal du prøve en av våre oppskrifter?
Ja! Dette skal jeg prøve
Nei, dette blir for vanskelig
Comments