Vi har laget en oppskrift med mye energi i hver bit. Du kan selv avgjøre smak og topping etter eget ønske.
Energibarene kan du også bruke som sprø topping i dessert eller som egen minidessert toppet med krem eller marengs.
Luksus energibar
Form 24*30 cm. Holder til 20 store energibarer.
Du trenger:
800g frokostblanding hjemmelaget (se oppskrift her)
3 kopper espresso (ca. 1 dl) eller annen væske. Eksempel: pasjonsfruktsaft, grapefruktjuice, flytende sjokolade, appelsinjuice, tranebærjuice.
350g (1 glass) peanøttsmør
Slik gjør du:
Bland frokostblandingen, espresso (eller annen smak) og peanøttsmør godt sammen.
Hell over i en form med bakepapir i bunn. Vi bruker en form på 24*30cm. Press blandingen godt og jevnt ned i formen. Legg over et bakepapir. Sett en ny form over og noe tungt i den tomme formen som er på toppen.
La stå i kjøleskapet minst 3t, gjerne over natten.
Kutt i like store deler etter eget ønske. Vi har kuttet rektangulære former.
Pynt med eget ønske. Vi har dyppet i sjokolade og dryss av maldonsalt. Tilslutt pyntet med tørket frukt, marengs, pistasjnøtter.
Oppbevares best i luftet boks med bakepapir for at ikke barene skal klistre seg til hverandre eller pakk inn singelpakket klar til skitur.
Comments