top of page

Lag egen energibar

Oppdatert: 19. mar.

Vi har laget en oppskrift med mye energi i hver bit. Du kan selv avgjøre smak og topping etter eget ønske.





Energibarene kan du også bruke som sprø topping i dessert eller som egen minidessert toppet med krem eller marengs.


Luksus energibar

Form 24*30 cm. Holder til 20 store energibarer.


Du trenger:

800g frokostblanding hjemmelaget (se oppskrift her)


3 kopper espresso (ca. 1 dl) eller annen væske. Eksempel: pasjonsfruktsaft, grapefruktjuice, flytende sjokolade, appelsinjuice, tranebærjuice.


350g (1 glass) peanøttsmør


Slik gjør du:

Bland frokostblandingen, espresso (eller annen smak) og peanøttsmør godt sammen.



 

Hell over i en form med bakepapir i bunn. Vi bruker en form på 24*30cm. Press blandingen godt og jevnt ned i formen. Legg over et bakepapir. Sett en ny form over og noe tungt i den tomme formen som er på toppen.



 

La stå i kjøleskapet minst 3t, gjerne over natten.



 

Kutt i like store deler etter eget ønske. Vi har kuttet rektangulære former.



 

Pynt med eget ønske. Vi har dyppet i sjokolade og dryss av maldonsalt. Tilslutt pyntet med tørket frukt, marengs, pistasjnøtter.



 

Oppbevares best i luftet boks med bakepapir for at ikke barene skal klistre seg til hverandre eller pakk inn singelpakket klar til skitur.


 

67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page