top of page

Norske tomater

Norske tomater dyrkes hovedsakelig i drivhus, spesielt i regioner med mildt klima som Vestlandet og Sørlandet. Moderne dyrkingsmetoder og avansert teknologi gjør det mulig å produsere tomater nesten hele året rundt.



Klimavennlige norske veksthus

Norge har noen av verdens beste forutsetninger for å drive miljøvennlig produksjon av grønnsaker i veksthus. Det ble produsert nær 13.300 tonn tomater i norske veksthus i fjor. Det var en økning på over 5 % fra året før. Norske tomater dyrkes i gode veksthus, med god tilgang på gode norske vannressurser. Tomatene plukkes når de er på sitt beste! 



Best på smak

I en forbrukerundersøkelse foretrakk 80 prosent den norske tomaten fremfor den importerte tomaten.  De som foretrakk den norske tomaten mente at den hadde mer smak, var søtere, og hadde en finere rødfarge.





Hva med å lage en god caprese med en miks av ulike tomater? Selv bruker vi Hanasand gård sin tomatmiks om våren, med opptil 9 sorter tomater i en caprese. Stig Jakob og Monica som driver gården har stor lidenskap for tomater - det kjennes på smaken!


Kilder:

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page