Vi leverte mat og servering til årets Spellemannpris lørdag 15. April! Et veldig morsomt oppdrag med 650 gjester som ble fordelt på over 100 "sharing bord". Det ble satt sammen en meny med fokus på bærekraftige og lokale råvarer med mye grønt tilbehør.
Til store arrangementer er det ikke bare mat som skal lages for at selskapet skal bli vellykket. Den viktigste og mest tidkrevende faktoren for større arrangementer er planlegning og logostikk. Det er givende og utfordre seg på leveringer som er litt utenom det vanlige. For oss gjelder det enten størrelse på arrangement, menyvalg eller oppsett av arrangement. På arrangement som Spellemann er logostikk og planlegning kanskje ekstra viktig ettersom arrangementet er en direktesending. Det krever at alt blir gjort til rett tid.
Med tiden har fokuset blitt større på å ta miljøvennlige valg som å minimalisere matsvinn, redusere engangsemballasje, tilby veganmenyer og retter med mye grønnsaker samt velge leverandører med samme målsetting. Til spellemann fikk vi bruk for mye av den kunnskapen vi har opparbeidet oss de siste årene. Fokuset på arrangementet var bærekraft, lokale råvarer og mye grønt i rettene. Vi satt derfor opp en meny som nesten kun besto av vegetar og veganretter.
Mange forbinder catering med engangsemballasje og aluminiumsformer. For Mattis Mat har det alltid vært viktig å kunne minimalisere bruken av engangsemballasje. Både for miljøet og opplevelsen av måltidet. Derfor leveres menyene standard på flotte fat og skåler om ikke annet er avtalt. I tillegg leveres maten i solide kasser og varmmat i kvalitetsvarmekasser laget av termomateriale, som gjør at maten holder høy varme når du åpner varmekassen.
Nå har vi også egen vegetartapas og nylig fått oss elektrisk varebil.
Comments