top of page

Tips til årets julebord

Når desembermørket senker seg, og snøen legger et teppe over landskapet, er det tid for å samle venner, familie eller kolleger til et julebord. Årets julemenyer er klare. Velg mellom klassiske julemenyer og menyer med et hint av jul, som vår juletapas.



Vi hjelper deg med ti tips til årets julebord!


1. Start tidlig

Planlegg i god tid, slik at du får alt på plass før det braker løs. Bestill lokale, inviter gjester, og bestill catering. Skal dere være hjemme eller på jobb? Eller leie et lokale kanskje?


2. Meny

Skal du gå for tradisjonell julemat eller en moderne vri av julematen. Kanskje gjestene vil spise noe helt annet enn julemat? Husk at det for mange blir nok av julemiddager.



3. Variert utvalget

Tilby et variert utvalg av retter for å imøtekomme forskjellige smakspreferanser og dietter. Ha både kjøttbaserte og vegetariske alternativer, som for eksempel en vegansk varmrett.


4. Fargerik borddekking

Bruk farger og teksturer for å gjøre bordet mer innbydende. Tenk på duker, servietter og dekorasjoner som gjenspeiler julestemningen. Vi kan hjelpe!


Stemming: Bordet er dekket av en dyp rød duk, med glitter og grønne granbar som pryder bordet. Store stearinlys kaster et mykt, varmt lys, mens juleroser og svibler tilfører en naturlig skjønnhet. Lukt av kanel og ingefær fyller rommet.



5. Lyssetting

Skap en koselig atmosfære med dempet belysning og stearinlys på bordet. Lyssetting kan sette stemningen og gjøre kvelden mer spesiell.


6. Praktisk arrangement

Lag en tidsplan for kvelden, slik at matservering og underholdning flyter lett. Dette inkluderer pauser mellom rettene for mingling.


7. Drikkevalg

Velg ut drikkevarer som passer til menyen, til eksempel gløgg, juleøl, og kvalitetsviner. Husk også alkoholfri alternativer for de som ønsker det. Hos oss har vi drikkeforslag til alle retter under våre menysider.


8. Underholdning

Planlegg underholdning som passer for gjestene. Dette kan være alt fra julemusikk, quiz eller til og med en julefilm etter middag. Involver gjerne noen gjester på forhånd – kanskje de har noen ider til underholdning?


Hva med klassiske julesanger som setter den perfekte stemningen for kvelden?


9. Sørg for å være gjest i eget selskap

Om du har mulighet, vurder å hyre inn hjelp til servering slik at du kan være vertskap og nyte kvelden med gjestene. Dette kan vi hjelpe deg med.



10. Små overraskelser

Til slutt, legg til små overraskelser som kan glede gjestene, som hjemmelagde julekaker som de kan ta med seg hjem, eller små gaveposer til ansatte.


Med disse tipsene håper vi at du kan lage et minneverdig julebord som gjestene vil sette pris på!

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page